Pohjantähti 5-vuotisderby

5-vuotisderbyn järjestää FWB-yhdistys ry / FWB föreningen rf. Kilpailu järjestetään joka vuosi kilpailun, näyttelyn tai muun sellaisen yhteydessä.  Kilpailu käydään erikseen koulu- ja esteratsastuksessa.

Vuoden 2021 5-vuotisderby järjestetään elokuussa Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä. Tänä vuonna NHF on kaksiosainen, kouluhevoset 13.-15.8. ja estehevoset 20.-22.8.

Kilpailuoikeus on kaikilla 5-vuotiailla FWB-kantakirjan pääosastoon merkityillä FWB-ratsuhevosilla sekä 6-vuotiailla FWB-kantakirjan pääosaston merkityillä varsoneilla FWB-tammoilla (joilla ei ole varsa alla) ja joilla on suoritettuna sääntöjen mukaiset kvaalitulokset. Hevosen omistajan on oltava FWB-yhdistyksen jäsen. 

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu suoraan KIPA:n (SRL:n kilpailupalvelu) kautta, FWB-yhdistyksen ja SRL:n julkaiseman kilpailukutsun mukaisesti SRL:n sääntöjä noudattaen.

Kilpailu on kaksipäiväinen sekä koulu- että esteratsastuksessa. Kouluratsastuksen 5-vuotisderbyssä ensimmäisenä päivänä ratsastetaan FEI:n esiohjelma 5-v hevosille (nivel) ja toisena päivänä FEI 5-v finaali 2004 (nivel) . Esteratsastuksen 5-vuotisderbyssä ensimmäisenä päivänä ratsastetaan 110 cm, arv. A.1.0 ja toisena päivänä 115 cm, arv. A.1.0.  Ratsukot, joilla on sama pienin yhteenlaskettu virhepistemäärä molempien päivien perusradoilta, suorittavat uusinnan voitosta. Seuraavat palkintosijat ratkaistaan niin ikään uusinnalla samalla virhepistemäärällä olevien kesken. Uusinnassa ratkaisee virhepisteet ja aika.

FWB-yhdistys ry palkitsee kokonaiskilpailun perusteella parhaat ratsukot rahapalkinnoin (800 €, 600 €, 400 €, 200 €… SRL:n KS I sijoittumissäännön mukaan). Luokkapalkinnot jakaa kilpailun järjestävä ratsastusseura kilpailukutsun mukaisesti.