FWB harrastuskaverina

FWB-hevonen on monipuolinen harrastuskaveri. Suomessa monet puoliverivarsat on opetettu ajolle, kouluhevosilla hypätään, estehevosilla mennään laadukasta kouluratsastusta ja maastojahan Suomessa riittää: metsäteitä, pellonlaitoja ja lumihankia samottavaksi. Koska varsoja käsitellään paljon jo pienestä pitäen, kasvaa FWB-varsasta hyvin käyttäytyvä, peloton ja perusasiat hyvin hallitseva nuori hevonen. FWB-hevonen on kotimainen mitä suuremmassa määrin ja ostajan on helppo käydä tutustumassa niihin olosuhteisiin, missä hevonen on kasvanut.

FWB-hevonen on rakastettu
Suomessa ratsuhevosia kasvattavat suurimmaksi osaksi pienkasvattajat, joille syntyy vain muutama varsa vuosittain. Tallitkin ovat usein pieniä, monet huippuhevosistamme ovat syntyneet alle kymmenen hevosen tallissa. Suomalaiselle kasvattajalle jokainen varsa on hyvin rakas ja siitä huolehditaan erittäin yksilöllisesti pienestä pitäen.

FWB-hevosesta on pidetty huolta
Kasvatus on monelle rakas ja kallis harrastus, joten siitostammoja sekä varsoja hoidetaan erittäin hyvin. Varsomiset tapahtuvat valvotusti, usein kasvattaja onkin valvonut jo viikkoja ennen varsan syntymää. Siitostammat, varsat ja nuoret hevoset madotetaan ja rokotetaan säännöllisesti, niiden kaviot vuollaan ja hampaat raspataan tasaisin väliajoin, niiden ruokinta lasketaan tarkasti ja pienetkin vammat hoidetaan tehokkaasti.

FWB-hevonen on onnellinen
Suomalainen kasvattaja tietää mikä tekee varsan onnelliseksi: rakkaus ja vapaus. Varsa saa peuhata kavereiden kanssa talvella lumihangessa ja kesäisin laitumella. Se saa olla ja elää varsan elämää vapaasti, rakastavan kasvattajan silmän alla.

FWB-hevosella on oma kasvattaja
Suomessa jokainen varsa on kasvattajalle kuin perheenjäsen. Kasvattaja ilahtuu kuulumisistanne ja kertoo mielellään tarinoita hevosen varsa-ajoilta. Voit halutessasi käydä tutustumassa hevosen emään, sisaruksiin ja paikkaan, missä varsasi on kasvanut. Kasvattaja on tarvittaessa tukenasi matkan varrella olevissa kuopissa ja iloitsee kanssasi jokaisesta hyvästä hetkestä!

FWB-hevonen on kotimainen
Yksi FWB-hevonen työllistää suoraan ja välillisesti monta suomalaista. Kasvattajan lisäksi Suomessa kasvatettu hevonen työllistää heinäntuottajaa, kuiviketoimittajaa, kengittäjää, eläinlääkäriä sekä maatalous- ja varustekauppaa. Suomessa hevostalouden rahat jäävät Suomeen, niillä ostetaan suomalaisia palveluita ja tuotteita, työllistetään suomalaisia ihmisiä ja maksetaan veroja nimenomaan Suomeen.