FWB-hevonen

Suomalainen lämminverinen ratsuhevonen, FWB, on suomalaisesta puoliverisestä hevosesta jalostusohjesäännössä käytetty termi. Suomalaisen lämminverisen ratsuhevosjalostuksen tavoitteena on kasvattaa suorituskykyisiä urheiluhevosia, jotka tyypiltään, rakenteeltaan ja liikkeiltään sopivat ratsastuksen eri lajeihin.

Suomalainen lämminverinen ratsuhevonen on FWB‐kantakirjaan ensirekisteröity ratsuhevonen, joka polveutuu koti‐ tai ulkomaisista ratsuhevoslinjoista. Suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen jalostus pohjautuu kotimaiseen hevoskantaan, jonka jalostusmateriaalia täydennetään käyttämällä yksilöitä muista eurooppalaisista kantakirjoista.

Suomen Hippoksen pitämä Suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen kantakirja on ollut vuodesta 1996 lähtien WBFSH:n (World Breeding Federation For Sport Horses) täysivaltainen A-jäsen.

R

Miksi ostaa FWB-hevonen?

FWB kilparatsuna

Laadukkaat FWB-kilpahevoset syntyvät kansainvälisesti tunnetuista suorituslinjoista. Kansainvälisissä kilpailuissa näemme FWB-hevosia koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Vuoden 2014 MM-kilpailuissa kilpailivat kouluratsastuksessa FWB Donnperignon (i. Donnerhall, ei. Mozart II, kasv. Pekka Räsänen), esteratsastuksessa FWB Emmanuel (i. Carano, ei. Capital, kasv. Kimmo Kinnunen) ja valjakkoajossa FWB El Carillo (i. Electro, ei. Calypso II, kasv. Anna-Maija & Jouni Heikinheimo)… (lue lisää)

FWB harrastuskaverina

FWB-hevonen on monipuolinen harrastuskaveri. Suomessa monet puoliverivarsat on opetettu ajolle, kouluhevosilla hypätään, estehevosilla mennään laadukasta kouluratsastusta ja maastojahan Suomessa riittää: metsäteitä, pellonlaitoja ja lumihankia samottavaksi. Koska varsoja käsitellään paljon jo pienestä pitäen, kasvaa FWB-varsasta hyvin käyttäytyvä, peloton ja perusasiat hyvin hallitseva nuori hevonen. FWB-hevonen on kotimainen mitä suuremmassa määrin ja ostajan on helppo käydä tutustumassa niihin olosuhteisiin, missä hevonen on kasvanut… (lue lisää)

FWB jalostuksessa

FWB-hevosjalostuksen tarkoituksena on parantaa hevosten perinnöllistä laatua. Tavoitteena ovat käyttötarkoitukseensa hyvin sopivat, suorituskykyiset ja terveet hevoset (rotumääritelmä). Mitä parempia hevoset ovat, sitä suurempi on niiden kysyntä ja sitä paremmin voi koko hevostalous. Suomen Hippos maksaa erilaisia palkkioita FWB-hevosille …. (lue lisää)

Kuuluisat FWB-hevoset