FWB jalostuksessa

FWB-hevosjalostuksen tarkoituksena on parantaa hevosten perinnöllistä laatua. Tavoitteena ovat käyttötarkoitukseensa hyvin sopivat, suorituskykyiset ja terveet hevoset (rotumääritelmä). Mitä parempia hevoset ovat, sitä suurempi on niiden kysyntä ja sitä paremmin voi koko hevostalous. Suomen Hippos maksaa erilaisia palkkioita FWB-hevosille.

Valiomerkkipisteiden perusteella maksetaan palkkioita kilpailevien FWB-hevosten kasvattajille (lisätietoa) ja näyttelyissä menestyneille varsoille sekä kantakirjatuille tammoille ja oreille. Hippos myös maksaa nelivuotiaiden Laatuarvostelussa menestyneille palkintoja (lisää palkkioista). Lisäksi Ratsujalostusliitto maksaa 5-vuotisderbyn parhaille erilliset palkinnot. Ikäluokkakilpailujen huipennus on luonnollisesti kuusivuotiaiden Breeders’ Prize, jossa kilpailujen voittosummat määräytyvät maksettujen osallistumismaksujen perusteella (kisoista lisää). Palkkiot maksetaan omistajalle ja/tai kasvattajalle, ja nimenomaan FWB:ksi rekisteröidystä hevosesta. Varsan syntymämaalla ei ole merkitystä (FWB-kantakirjakelpoisista vanhemmista polveutuvat varsat voidaan rekisteröidä FWB-kantakirjaan, vaikka niiden syntymämaa olisi jokin muu kuin Suomi, lisätietoa www.hippos.fi ).

FWB-hevosen kantakirjasta lisätietoa sekä jalostusohjesääntö löytyy www.hippos.fi .

Ohessa olevissa kuvissa esitellään vain pieni osa FWB-jalostuksen helmistä. Lisää tietoa sekä hienoja hevosia löytyy tältä sivustolta. Aina voi myös tiedustella suoraan kasvattajilta, joista jokaisen yhteystiedot löytyvät kasvattajaesittelyistä!

FWB-hevosten suvuista löytyy, kuten varsojen kohdalla näkee, sekä suomalaisia FWB-oreja että myös ulkomaalaisia huippuoreja.