Anja Lönnholtz, Celtas Horses

Celtas hevosten kasvattajan Anja Lönnholtzin tavoite on aina ollut kilpahevonen. Kymmenet kasvatit ovatkin näyttäneet jo kykynsä kansallisilla ja kansainvälisillä kilpailuradoilla. SM-mitaleitakin kasvateille on kertynyt jo neljä.

 

”Haluan, että kasvattini ovat voitontahtoisia, nopeita, reaktiivisia ja hyväluontoisia. Koska tavoitteeni on menestyvä kilpahevonen, on minulle tärkeää, että myös tammat kilpailevat mahdollisimman pitkälle ennen jalostukseen siirtymistä”, kertoo Anja.

 

Anja Lönnholtz onkin panostanut paljon tammalinjoihinsa, joista jokaisesta löytyy kansainväliselle tasolle yltäneitä Celtas kasvatteja. Anja pyrkii estejalostuksessa hyvään hyppytekniikkaan, räjähtävään kykyyn ja ratsastettavuuteen. Käytössä olevat kantatammat ovatkin kansainvälisesti tunnetuista suoritussuvuista ja kykynsä näyttäneistä emälinjoista. Celtas Chiaretta, jonka isä on La Zarras (Landgraf I – Raimond) ja emän Chicago II (Calypso II – Picard) Anja osti vain kolmekuisena maitovarsana Saksasta. Tamma osoittautui erinomaiseksi kilpahevoseksi, joka voitti Finnderbyn ja kilpaili menestyen kansainvälisiä 145-150 luokkia. Sen jälkeläiset ovat menestyneet erinomaisesti. Esteratsastuksessa Celtas Chidambaram kilpailee GP- ja CSIW2*-tasolla ja Celtas Chiriqui on varsinainen ruusukehai kansallisissa 130-135 -luokissa. Kenttäratsastuksessa Celtas Chibougamau on kilpaillut CSIC-tasolla ja on kaksinkertainen Suomenmestari. Chicagon ainut tammavarsa Celtas Chiaretta jatkaa nyt jalostuksessa Chicagon menestynyttä linjaa.

Celtas Alayali, jonka isä on Lux Z ja emä Pamina (Prinz Gaylord – Valentino xx) kilpaili junioreiden ja nuorten SM-tasolla menestyen erinomaisesti. Pamina jätti Anjalle kaksi tammaa jalostukseen: Celtas Queimaylian, joka kilpaili Ruotsissa menestyen 140-150 -tasolla ja Celtas Alayali, joka myös kilpaili Ruotsissa menestyen 135-140 -tasolla. Valitettavasti molemmat loukkaantuivat melko nuorina ja palasivatkin jalostukseen Suomeen. Queimaylia jätti kolme varsaa, joista kaksi kilpailee jo ulkomailla nuorten hevosten luokkissa. Alayalilla on jo 4 varsaa, joista vanhin kilpailee Suomessa kansallisella tasolla ja nuoremmista Celtas Quintina (Cancara) varsoi 4-vuotiaana (v.2014) kauniin orivarsan Urikosta (Untouchable).

Anja Lönnholtz on aina ihaillut täysveristen nopeutta, kestävyyttä ja tulisuutta. Tamma Exelle jonka isä on Exorbitant xx ja emä on Fantasie (Fridericus – Marlon xx) tuo Celtas hevosten jalostukseen hyvän annoksen hienojen täysveristen ominaisuuksia. Tamma on ostettu Saksasta ja jättänyt jo 6 tammavarsaa – huomioitavaa on, että se on tehnyt vain tammoja! Kaikki sen vanhimmat jälkeläiset kilpailevat esteillä. Niistä parhaimpana mainitaan Celtas Quelan (Chilento), joka on hypännyt kansainvälisellä tasolla sijoittuen. Celtas Quela siirtyy nyt jalostukseen jatkamaan Excellen linjaa ja astutetaa keväällä 2015.

 

Celtas Horsesin Anja Lönnholtz toivoo, että kilparatsastajat ottaisivat vielä rohkeammin yhteyttä suoraan kasvattajiin. ”Celtas Horses – siittolassa on aina kasvamassa tulevia kansallisia ja kansainvälisiä tähtiä. Meillä on myös mahdollisuus tilausvarsaan, jolloin tuleva hevosen omistaja pääsee kokemaan koko kasvatuksen ihanan jännityksen ja varsan kasvun kokeneen kasvattajan rinnalla. Yhdessähän tätä tehdään, huippuhevosia ratsastajille”, nauraa Anja.

 


Katso kasvattajan mahdolliset myytävät hevoset näistä linkeistä!

Ota yhteyttä kasvattajaan Anja Lönnholtz

Ratsutie 54, 14500 Iittala
p. 0400- 314878
anja.lonnholtz@gmail.com

10 + 12 =