Marjatta Sutinen, Haka-Aro

Marjatta Sutinen kasvattaa pienimuotoisesti FWB-estehevosia Haka-Aron tilalla Jaalassa, lähellä Kouvolaa ja Lahtea. Taustatiimiin kuuluu tytär Marjo Sutinen. Kasvatus perustuu kansainvälisestikin kilpakentillä menestyneeseen holsteiner-tammalinjaan 238. Kasvatuksen tukipilarina on vuonna 1996 syntynyt saksalaistamma Pretty Woman (Linaro – Ligorett – Chamisso), jolla on viisi jälkeläistä. Pretty Woman oli 2-vuotiaana Kyvyt Esiin -askellajifinaalin toinen. Tamman vanhin jälkeläinen tuli valituksi Kyvyt Esiin -finaaliin estepuolella. Pretty Womanin jälkeläisistä siitosuransa on jo ehtinyt aloittaa kuvankaunis HA Coconut Woman 2198 (Carpaccio). Wilma oli vuonna 2008 Breeders’ Prize -estekilpailussa Ypäjällä upeasti toinen ja kaksivuotiaana Kyvyt Esiin -finaalissa sekä askellaji- että estepuolella neljäs. Vuonna 2010 Wilma kilpaili kansallisella 130 – 140 cm tasolla. Pretty Womanin nuorin jälkeläinen, vuonna 2010 syntynyt Lady Ottilia Haka-Aro (Clinton I), on aloitellut kilpauraansa kesällä 2014 ja edistyy sille asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Nuorempaa ikäluokkaa tallissa edustavat täyssisarukset Emily Haka-Aro ja ”Ella”, joiden isänä on Cassini II ja emänä HA Coconut Woman.

Haka-Arossa varsoille annetaan mahdollisimman hyvät eväät tulevaisuuden suoritushevosuraa ajatellen. Ne saavat liikkua laumassa isoilla laitumilla, ne ruokitaan laadukkailla perusrehuilla ja rokotetaan, loishäädetään sekä vuollaan säännöllisesti. Kaikki nuoret totutetaan satulaan viimeistään kolmevuotiskeväänä. Sen jälkeen nuoret hevoset annetaan yhteistyökumppanille ratsutettavaksi ja kilpailutettavaksi. Erityisesti kiinnitetään huomiota nuoren hevosen psyyken ja fysiikan kehittämiseen kiireettä ja ammattitaidolla.

”Vuonna1998 etsimme uutta siitostammaa. Viimeisenä esittelyyn tuli kaksivuotias neiti, joka höyhenen lailla tanssahteli päiväuniimme. Tämä tamma varsoi vuonna 2002 aarteen, jossa yhdistyvät emänsä liikkeet hyppykykyyn. Toinen timantti syntyi vuonna 2010. Mummohevonen Pretty Woman on emänä näille sisaruksille, joiden kohdalla tie voi hyvinkin olla viitoitettu tähtiin.”


Katso kasvattajan myytävät hevoset näistä linkeistä!

Kasvattajalla ei tällä hetkellä myytäviä viereisissä linkeissä, kyselyt suoraan kasvattajalle!

Ota yhteyttä kasvattajaan Marjatta Sutinen

Jaala
marjatta@haka-aro.net
p. +358-40-5076802

7 + 7 =