Petra Hackman, Hästbacka

Hästbackan kasvattajanimen takana on helsinkiläinen ratsastuksenopettaja, valmentaja, ratsastaja sekä Hästbackan täysihoito- ja valmennustallin pitäjä Petra Hackman. Hästbackan kasvattajatunnusta eli H-kirjainta nimensä perässä kantavat hevoset ovat lähes poikkeuksetta syntyneet ja kasvaneet Hästbackan tallissa Kirkkonummella Evitskogin kylässä. Varsojen kasvattajaksi passiin on merkittynä joko Petra itse tai hänen yrityksensä Hästbackastall Oy – riippuen emätamman omistajasta. Tilalla syntyvät varsat pyritään aina ensisijaisesti rekisteröimään FWB-kantakirjaan. Kasvatuksen tavoitteena on kestävärakenteinen ja hyväluonteinen, terve, kapasiteetikas este- tai allroundhevonen, jolla on hyvä ratsastettavuus sekä vahva usko omiin kykyihinsä.

Hästbackassa jalostuksessa käytettävät tammat ovat yleensä jo näyttäneet kykynsä, yhteistyöhalukkuutensa ja toimivuutensa kilparadoilla 135-140 cm -tasolla usein sekä ammattilaisten että myöhemmällä iällä myös amatöörien kanssa. Tästä poikkeuksena ovat tietenkin tilalle jäävät omat kasvatit, jotka astutetaan kolmevuotiaina kertaalleen ennen kilpauraa. Orivalintoja tehdessä Hästbackassa otetaan huomioon tamman mahdolliset puutteet, oriin kyky, rakenne, jälkeläisnäyttö ja ennen kaikkea oriin ja sen jälkeläisten ratsastettavuus. Tämän vuoksi orivalinta osuu useimmiten vanhoihin kuin nuoriin jalostusoreihin. Vaikka jalostuksessa halutaan saada tulokseksi huipputason kilpahevonen, niin kaikista yksilöistä ei – kuten kaikki tiedämme – aina ole maailmanmestaruustason suorittajiksi. Tamma- ja orivalinnoilla pyrimme takaamaan sen, että kasvateillamme on vähintäänkin loistava ja yhteistyöhaluinen luonne ja hyvän kansallisen tason kapasiteetti. Tällöin ne saavat suuremmalla todennäköisyydellä hyvän kodin ja elämän täällä kotimaassamme amatööri- ja kilparatsastajien menestyvinä ja rakastettuina kilpakumppaneina.

Kaikki Hästbackan kasvatit käsitellään, irtohypytetään ja hoidetaan ammattimaisesti. Ne käytetään näyttelyissä ja tapahtumissa silloin, kun se niiden yksilöllisellä kehityskaarella on ajankohtaista. Varsat totutetaan Hästbackassa satulaan jo kaksivuotiaina ja ne sisäänratsastetaan kolmevuotiaina. Varsat asuvat talvikauden pienessä laumassa pihatossamme tallimme pihapiirissä ja jaloittelevat tarhojen lisäksi maneesissa. Kesäkauden varsat viettävät onnellista hevosten elämää isommissa laumoissa laitumilla.

Hästbackan tammat tulevaa jalostuskäyttöä varten ovat:

  • Walanka van`t Nief Geel, jonka isä on Baloubet du Rouet ja emä Qualanka de Pomme (Jus de Pomme). Tämä BWB-tamma on hypännyt 135 cm -tasolla
  • IST Princess Arwen, jonka isä on Lados BRD ja Lorien (Königins Sohn KS). Tämä FWB-tamma on hypännyt 140 cm -tasolla
  • Bloody Expensive H on nuori FWB-tamma, jonka isä on Ludwig von Bayern ja emä Grand Cru S (Cum Laude Z)
  • Leika du Chalet, jonka isä on Landor S emä Fuerstin vom Tannenhof ja emänisä Feiner Stern. Tämä sveitsiläinen puoliverinen on hypännyt 140-tasolla.

Mikäli joku Hästbackan kasvateista jäi kiinnostamaan sinua tai olet kiinnostunut Hästbackan tammojen tulevista varsoista vaikkapa tilausvarsana, ota rohkeasti yhteyttä Petraan. Hästbacka tarjoaa myös ammattimaisia täysihoitopalveluja niin varsoville tammoille kuin kasvaville ja koulutettaville varsoille omien kasvattiensa seurana.

Tervetuloa tutustamaan!
Petra Hackman


Katso kasvattajan myytävät hevoset näistä linkeistä!

Kasvattajalla ei tällä hetkellä myytäviä viereisissä linkeissä, kyselyt suoraan kasvattajalle!

Ota yhteyttä kasvattajaan Petra Hackman

Ratsutallintie 25, 02550 Evitskog
p. +358 -45 -1119866
petra.hackman@elisanet.fi

3 + 4 =