Pauliina Räisänen, Katti’s

Kasvatustoimintani ensimmäinen luku kirjoitettiin 2000-luvun alussa, jolloin pienimuotoisesti kasvatin suomenhevosia ja new forest -poneja. Tämän lopetettuani olin jonkun aikaa poissa kasvatuksen parista. Innostuin kuitenkin uudelleen, kun minulle tarjoutui mahdollisuus ostaa maneesillinen ratsastuskoulu. Tästä alkoi uusi luku hevoskasvatuksessani; ensimmäinen FWB-kasvattini on syntynyt vuonna 2014.

Aloittaessani toimintaani uudelleen luovuin yhdestä parhammista suomenhevoskasvateistani ja sain vaihdossa saksalaisen westfalentamman. Täysiverioriista oleva Fatinizza on varsinainen allroundertamma, sillä se on kilpaillut kenttäratsastuksessa, esteratsastuksessa 130 cm -tasolla ja kouluratsastuksessa vaativa B -tasolla yli 70 % tuloksin. Nizza kantakirjattiin I-palkinnolla vuonna 2013. Kilpailu-uralla saatujen kolhujen alkaessa kiristää tamman mieltä, päätin siirtää sen siitokseen. Nyt Fatinizza kantaa lupaavasta nuoresta Rousseaun pojasta, oriista Jean Baptiste Carrus. Mikäli kaikki sujuu hyvin, on ensi vuonna tarkoitus käyttää tammalle ulkomaansiirto-oria.

2013 sain myös käyttööni nuorena loukkaantuneen tamman Rubin Mare FWB (Blue Hors Don Schufro – Bold Indian xx). Tämän tamman ensimmäinen varsa oli vuonna 2014 kaksivuotiaiden Kyvyt Esiin -askellajifinaalin neljäs. Vuonna 2014 Rubin Mare varsoi tammavarsan Katti’s Nonpareil (Don Larino – Blue Hors Don Schufro). Rubin Maren kolmatta varsaa, isäoriista Sternkönig, odotetaan syntyväksi kesällä 2015.

Kasvatan edelleen myös suomenhevosia ja New Forest -poneja.

Tammat, varsat ja nuoret hevoset asuvat kotonani pihatossa. Kesäisin ne laiduntavat laajoilla rinnelaitumilla laumassa. Vieroituksen jälkeen varsat käyvät ”sivistysjaksoilla” ratsastuskoululla, jossa ne tottuvat isompaan maailmaan ja hälinään. Kaikki kasvattini valmistellaan ja esitetään Hippoksen näyttelyissä viimeistään yksivuotiaana. Lisäksi ne tullaan esittämään Kyvyt Esiin -karsinnoissa ja Laatuarvostelussa. Nuorten hevosten ratsuttaminen tehdään myös itse.

Kantavana ajatuksena kasvatustyössäni on saada käyttöominaisuuksiltaan ja ratsastettavuudeltaan hyviä hevosia. Vaikka kasvatan kouluhevosia, kiinnitän jalostusvalinnoissa huomiota myös hevosten kykyyn hypätä. Haluan kasvattieni olevan herkkiä ja selväpäisiä hevosia, joilla on hyvä liikemekaniikka ja jotka ovat miellyttäviä käsitellä.


Katso kasvattajan mahdolliset myytävät hevoset näistä linkeistä!

Ota yhteyttä kasvattajaan Pauliina Räisänen

Ratsukatti Oy
Vuokatin Ratsastuskoulu
Haapalanlahdentie 14, Sotkamo.
p. 040 593 7675

9 + 14 =