Raisa Francis, Kotalan Talli

Kiuruvedellä, kauniin Kiurujärven rannalla sijaitsevassa Kotalan tallissa, ovat yrittäjinä Raisa ja Chris Francis. Chris vastaa tallin arkirutiineista Raisan työskennellessä kaupungin eläinlääkärinä. Raisa harrastaa kouluratsastusta ja kilpailee kansallisella tasolla.

Kasvatustoiminta alkoi tanskalaisella Cirkeline (Asferg Cyklo) tammalla, jolla nuori Raisa kilpaili vaativa A -tasolla. Ratsukko edusti Suomea junioreiden PM-kilpailuissakin. Cirkeline teki kolme varsaa, joista molemmat tammat Roulette II (Rotschild J) ja Caprice Du Roi (Roi Du Ballet) ovat kilpailleet vaativalla tasolla – Roulette myös Intermediaire I -luokissa useita vuosia menestyksekkäästi. Molemmista tammoista on jo suvun jatkajiksi tammavarsat ja haaveena on saada nämä nuoret aikanaan jatkamaan Cirkelinen sukua.

Kotala

KotalaUusin vahvistus on alunperin kilpahevoseksi ostettu America P (Tjarevitj), joka loukkaantumisen takia vietti välivuoden ja sai keväällä 2014 hienon tammavarsan oriista Don Larino.

”Haluamme käyttää siitokseen tammoja, jotka ovat näyttäneet kykynsä myös kilpakentillä. Hyvän suvun lisäksi tammassa pitää olla myös ”sitä jotakin”, näin kilparatsastajan näkökulmasta katsottuna”, toteaa Raisa.

Koska tavoittena on saada aikaiseksi terveitä, hyvärakenteisia ja -luonteisia urheiluhevosia, kiinnitetään huomiota orivalintojen lisäksi syntyvien varsojen arkeen. Varsat kasvavat ikätovereiden kanssa leikkien ja niitä käsitellään päivittäin asiallisesti. Varsojen kavioiden hoito aloitetaan jo pienestä ja loishäädöistä ja rokotuksista huolehditaan suositusten mukaisesti.

Kotalan Talli on myös hyväksytty sperman vastaanottoasema. Kotalassa voidaan tehdä tammojen siemennykset niin tuore- kuin pakastespermallakin.


Katso kasvattajan mahdolliset myytävät hevoset näistä linkeistä!

Ota yhteyttä kasvattajaan Raisa Francis / Kotalan Talli

Kotalan Talli, Raisa Francis
www.kotalantalli.fi
Jussilantie 31
74700 Kiuruvesi
+358400271069, +358401787201

2 + 4 =