Solbackas / My

Kasvatuksemme alkoi vuonna 1999, kun astutin ensimmäisen tamman, Jennyn. Se oli hieno, suurirunkoinen hevonen, joka liikkui hienosti vaikka sen ratsastettavuus ei ollut paras mahdollinen. Suku oli kuitenkin mielenkiintoinen ja käsiteltäessä luonne oli 10+. Seuraavana vuonna meille syntyi Solbackas Kiongozi. Nimi tulee swahilin kielestä ja tarkoittaa ensimmäistä, johtajaa. Isäksi valittiin kotimaassa astuva Kansas. Osin helppoutta, mutta myös hyvien kilpailutulosten perusteella. Olimme myytyjä, liki merkittömistä vanhemmista syntyi sukkajalkainen läsipää. Kaunista.

Tämän jälkeen meille on syntynyt noin neljäkymmentä varsaa. Kasvatuksen punaisena lankana on aina ollut terve, hyväluonteinen kilpaurheilija. Koska perheessä oli kilparatsastaja ”valmiina”, oli tilaustakin jo omasta takaa. Tytttäreni Henrietta on valmentautunut useamman vuoden ulkomailla ja kilpaillut jopa kansainvälisellä tasolla. Ikävä kyllä hän ei pysty selkävamman takia enää aktiivisesti ratsastamaan ja onkin joutunut pakon edessä vaihtamaan alaa. Nykyään hän valmentaa ja auttaa tilalla muutamana päivänä viikossa sekä ratsastaa selän antaessa myöden.

Omista kasvateistamme on kaksi oritta hyväksytty FWB jalostukseen. Toinen niistä oli Solbackas Kiongozi, jota käytimme vain omille tammoille, koska se kilpaili ja matkusti paljon nuorempana. My Lawalawaa sen sijaan tarjottiin myös muiden kasvattajien käyttöön ja siitä onkin muutama oikein hieno jälkeläinen. Tämäkin ori kilpaili koko kauden, joten rajasimme tammojen määrää ja olimme tarkkoja siitä, millaisille tammoille My Lawalawaa käytettiin. Aktiivisen kilpailemisen yhdistäminen astutuskauteen ei ole aivan yksinkertaista.

Kasvattamiamme hevosia alkaa vähitellen näkymään enenevissä määrin myös kilpailuissa. Esimerkiksi Kiongozi, joka ruunattiin vasta 12 vuoden iässä, kilpailee nykyään juniorin kanssa kenttää. Ensimmäinen yhteinen kausi vuonna 2014 on mennyt yli odotusten. Vasta 14-vuotias Veera on ensimmäisenä vuonna hevosen kanssa saavuttanut jo henkilökohtaisen PM-hopean, PM-joukkue kullan ja SM-hopeaa!

Kasvattajan sydäntä lämmittää aina kun kuulee hevosten pärjänneen, kerrotaan kuulumisia muutenkin. Meille se hevonen on usein ollut kuin perheenjäsen pienenä, ei hevosella ole pakko edes kilpailla – rakkaudesta Hevoseen tätä kuitenkin loppupelistä tehdään.

Syksy on jo pitkällä ja talvi tekee tuloaan. Illat pimenevät aina vaan nopeammi. Onko sinun seuraava iltojesi piristys vielä meillä kasvamassa?

terveisin

Anneke von Frenckell-Mikkola


Katso kasvattajan mahdolliset myytävät hevoset näistä linkeistä!

Ota yhteyttä kasvattajaan Solbackas / My

Anneke von Frenckell-Mikkola

3 + 10 =