Tyynelän ratsutila, Still-Hof horses

Kuopion eteläpuolelta Leppävirralta löytyy Tyynelän ratsutila, jossa varttuvat Susanna Kuustosen ja Ari Kansannivan sydämellä ja ammattitaidolla kasvattamat suorituskykyiset ja kyvykkäät Still-Hof -hevoset. Pitkäjänteisen, vuosikymmeniä jatkuneen jalostustyön tuloksena monet Tyynelän kasvateista ovat menestyneet kansallisella tasolla ja osa kansainvälisissäkin luokissa. Still-Hof -hevosille on tyypillistä niiden luontainen halu liikkua ja hyvä työmotivaatio, lisäksi niiden esteäly, kyky ja reaktionopeus ovat saaneet paljon kiitosta. Tyynelän hevosia on nähty myös kouluratsastusluokkien palkintojenjaossa.

Tavoitteemme on kasvattaa pienimuotoisesti suorituskykyisiä ja laadukkaita estehevosia kilpaurheiluun kansalliselle ja kansainvälisille esteradoille. Toki toivomme niiden olevan myös arvostettuja harrastuskumppaneita omistajilleen. Tunnemme molemmat tammalinjamme vuosikymmenten ajalta, joten tiedämme mitä tammalinjoissamme periytyy. Tämä auttaa meitä valitsemaan tammalle mahdollisimman sopivan oriin. Käyttämämme oriit ovat pääsääntöisesti Holsteinereita. Kaikki jalostukseen käyttämämme tammat ovat kantakirjattu hyvin tuloksin, kantatammamme ovat palkittuja myös jälkeläistensä perusteella.

Kasvattimme viettävät paljon aikaa suurissa tarhoissa ja laitumilla nauttien vapaasta ja laadukkaasta heinästä ja oikeasta laumaelämästä. Yönsä ne viettävät kesällä laitumella ja talvikaudella omissa karsinoissaan tallissa. Väkirehuruokinnassa käytämme laadukkaita täysrehuja. Tilamme tarjoaa hevoskuljetuspalveluita, joten kasvattimme totutetaan jo varsin pieninä myös matkustamiseen. Muutoinkin pyrimme huomioimaan kaikessa käsittelyssä sen, mitä urheiluhevoselta aikuisena vaaditaan.

Ratsujen kasvattaminen on jatkuva oppimistaival, ja siihen pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin oppimiseen – mitä kauemmin asiaan perehtyy, sen enemmän huomaa tarvitsevansa laaja-alaista tietoa ja ymmärrystä. Siksi seuraammekin aktiivisesti kasvatuksen suuntauksia ja koetamme löytää parhaita käytäntöjä – kokemusta unohtamatta.

Tällä hetkellä odotamme innolla kautta 2018, jolloin kasvatimme jalostusori Still-Hof Macabeu 191 (kilpailunimeltään Clarimore) ensimmäiset varsat syntyvät. Olemme myös tehneet pitkään yhteistyötä kilparatsastajien kanssa, joten meihin voi olla asian tiimoilta yhteydessä.

Myytäviä varsoja meillä ei tällä hetkellä ole, mutta odotamme syntyväksi kolmea uutta varsaa tälle kaudelle. Ole rohkeasti yhteydessä, jos kiinnostuit – kerromme mielellämme lisää.

Ystävällisesti
Susanna Kuustonen ja Ari Kansanniva


Katso kasvattajan myytävät hevoset näistä linkeistä!

Kasvattajalla ei tällä hetkellä myytäviä viereisissä linkeissä, kyselyt suoraan kasvattajalle!

Ota yhteyttä kasvattajaan Susanna Kuustonen

Leppävirta
p. +358 400704119

3 + 5 =