Kyvyt Esiin presented by Hankkija

Kyvyt Esiin -tilaisuudet ovat avoimet kaikille 2-3 vuotiaille puoli- ja täysverisille ratsuhevosille sekä ratsuponeille. Tilaisuuksissa arvioidaan hevosen hyoyt ja askellajit, mutta karsintatilaisuudet eivät ole kilpailu vaan opastus- ja koulutustilaisuus, jossa omistajalla ja yleisöllä on mahdollisuus muodostaa käsitys hevosen taipumuksista ja kehitysnäkymistä.

Karsinatilaisuuksien parhaat askellaji- ja estehevoset (pistekeskiarvo vähintään 7,75) pääsevät finaaliin, joka järjestetään 2.10.2021 Ypäjällä. Ikäluokat arvioidaan erikseen. Finaalin tulokset löytyvät tästä linkistä.

Karsinta koostui vuonna 2021 poikkeuksellisesti kullakin paikkakunnalla yhdestä karsintatilaisuudesta.

Kyvyt Esiin -finaaliin voi päästä vain FWB-/SRP-kantakirjan pääosastoon merkitty hevonen tai poni, joka polveutuu jalostukseen hyväksytystä oriista tai joka on ensirekisteröity FWB-kantakirjaan hyväksyttyyn ulkomaiseen kantakirjaan. Karsintatilaisuuksiin voidaan ottaa myös muita ratsuhevosia ja -poneja, jos paikkakunnalla on tilaa. Huom: Vain Hippoksen tietokantaan reksiteröity hevonen tai poni ei voi osallistua finaaliin.

Hevosia ja niiden omistajia ei vakuuteta järjestäjän toimesta. Tilaisuuksiin osallistuminen tapahtuu hevosen omistajan ja kaikkien asianosaisten omalla vastuulla. Tilaisuuksissa noudatetaan SRL:n doping-määräyksiä sekä soveltuvin osin kilpailusääntöjä.