Kyvyt Esiin presented by Remeo

Kyvyt Esiin -tilaisuudet ovat avoimet kaikille 2-3 vuotiaille puoli- ja täysverisille ratsuhevosille sekä ratsuponeille. Myös muut hevoset voivat osallistua karsintoihin jos paikkakunnalla on tilaa.  Loppukilpailuun voi päästä vain FWB –kantakirjan pääosastoon merkityt, jalostukseen hyväksytystä oriista olevat hevoset sekä myös muuhun hyväksyttyyn kantakirjaan ensirekisteröidyt hevoset, jotka täyttävät polveutumisvaatimukset.HUOM! tietokantaan rekisteröidyillä hevosilla ei ole osallistumisoikeutta finaaliin. Myös suomalaisen ratsuponin kantakirjan pääosastoon merkityt, jalostukseen hyväksytystä isäoriista olevat ratsuponit voivat osallistua.

Vuonna 2018 Suomen Hippoksen 3-vuotistesti järjestetään kaikilla paikkakunnilla. Testiin osallistuvat kaikki 3v jotka täyttävät polveutumisvaatimukset, tietokantaan merkityt hevoset eivät voi osallistua testiin.

Hevosia ja niiden esittäjiä ei vakuuteta järjestäjän toimesta. Tilaisuuksiin osallistuminen tapahtuu hevosen omistajan ja kaikkien asianosaisten omalla vastuulla. Tilaisuuksissa noudatetaan SRL:n doping-määräyksiä. Esittäjillä ja avustajilla tulee olla kypärä päässä. Tilaisuuksissa tulee olla 2 omaa avustajaa mukana.

Hevosten esittäjiä muistutetaan, että nuoret hevoset voivat olla vieraassa paikassa arvaamattomia ja huomioimaan oma ja muiden turvallisuus!

Tässä vielä pieni muistutus miten Kyvyt Esiin tapahtuma etenee.

2-vuotiaat
– irtohypytys kaksi kertaa
– askellajit toisella kerralla

3-vuotiaat
– irtohypytys kaksi kertaa
– jos 3-v hyppää matalampia esteitä, ei voi päästä estefinaaliin
– askellajit toisella kerralla
-rakennearviointi ja mittaus

Muistakaa ottaa hevosen passi mukaan!

HUOM! Esteosioissa sallitut suojat:
Takajalkojen suojien maksimikorkeus sisäreunalta 16 cm ja ulkoreunan minimikorkeus 5 cm.

Seuraavia kriteerejä on noudatettava:
– Suojan sisäpinnan tulee olla sileä, kiinnityksen tulee olla joustamatonta tarranauhaa, koukkuja ja muita remmejä ei saa käyttää
– Pyöristetty, kiinteä suojan osa on sijoitettava vuohisnivelen sisäpinnalle
– Muita suojaavia osia ei saa käyttää yhdessä suojien kanssa
Kaikkien jalkasuojien sisäpintojen tulee olla sileät.
(katso SRL estesäännöt §322, kohta 12 ja 13)