Laatuarvostelu

Vuoden 2021 laatuarvostelu järjestetään jo elokuussa Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä. Tänä vuonna NHF on kaksiosainen, kouluhevoset ja kenttähevoset 13.-15.8. ja estehevoset 20.-22.8.

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen järjestämä vuosittainen laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille.

Hevonen voi osallistua askellaji-, kenttä- tai estehevosen arviointiin. Osallistumisoikeutta ei ole rajattu ainoastaan yhteen luokkaan.

Hevoset mitataan ja rakennearvostellaan voimassa olevien Laatuarvostelu-sääntöjen mukaisesti. Rakenteen lisäksi estehevoset arvostellaan esteradalla, missä arvioidaan mm. tekniikka, kapasiteettia ja ratsastettavuutta. Askellajihevoset suorittavat askellajien arvioinnin kouluradalla. Kenttähevoset suorittavat maastoesteitä sisältävän esteradan, minkä jälkeen arvioidaan niiden askellajit ja rakenne.

Hevosen tulee olla FWB-kantakirjan pääosastoon merkitty ja jalostukseen hyväksytystä oriista. Myös muuhun hyväksyttyyn kantakirjaan ensirekisteröidyt hevoset, jotka täyttävät polveutumisvaatimukset, voivat osallistua.