Laatuarvostelu

Vuoden 2019 laatuarvostelujen esteosuus lauantaina 5.10 ja askellajihevoset sunnuntaina 6.10

 

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen järjestämä vuosittainen laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille.

 

UUTTA – kenttähevoset mukaan laatuarvosteluun!

 

Hevonen voi osallistua joko askellaji- tai estehevosen arviointiin. Tänä vuonna uutta on kenttähevosille tarkoitettu oma luokka, missä kenttähevoset osallistuvat molempiin askellaji- ja estehevosten arviointiin.

 

Hevoset mitataan ja rakennearvostellaan voimassa olevien Laatuarvostelu-sääntöjen mukaisesti. Rakenteen lisäksi estehevoset arvostellaan esteradalla, missä arvioidaan mm. tekniikka, kapasiteettia ja ratsastettavuutta. Askellajihevoset suorittavat askellajien arvioinnin kouluradalla. Kenttähevosten mittaus ja rakennearvostelu tapahtuu estehevosten kanssa samaan aikaan lauantaina, tämän lisäksi kenttähevoset arvostellaan sekä esteradalla että askellajikokeessa kouluradalla. 

 

Hevosen tulee olla FWB-kantakirjan pääosastoon merkitty ja jalostukseen hyväksytystä oriista. Myös muuhun hyväksyttyyn kantakirjaan ensirekisteröidyt hevoset, jotka täyttävät polveutumisvaatimukset, voivat osallistua.

 

Askellaji- ja estehevoset palkitaan omina ryhminään lopputulosten perusteella. Kenttähevoset palkitaan molempien päivien keskiarvon perusteella. Jokaisen luokan paras hevonen loimitetaan. 

 

Vuonna 2019 Laatuarvostelu-tapahtuma on este- ja askellajihevosille yksipäiväinen. Kenttähevosille kaksi päiväinen. Estepäivä on 5.10.2019 ja askellajipäivä 6.10.2019. Molemmat päivät pidetään Järvenpäässä Ratsastuskeskus Ainossa.