Königin’s Sohn KS 69

Eeva-Liisa Penttilän kasvattaman Königin’s Sohn KS (FWB) (10.5.1985–8.10.2011) on palkittu korkeimmalla mahdollisella jalostusarvokirjaimella A erinomaisesti menestyneiden jälkeläistensä perusteella. Vuosina 1990–2011 syntyneitä jälkeläisiä on yhteensä 220 kpl.

Näistä I palkinnolla kantakirjattuja tammoja on viisi (joista kaksi on itsekin jälkeläispalkittu B-palkinnolla). II palkinnolla kantakirjattuja tammajälkeläisiä on kaksikymmentä (joista viisi on itsekin jälkeläispalkittu B-palkinnolla sekä yksi AB-palkinnolla). Tunnetuimmat sen jälkeläiset ovat jalostusori ja kansainväisellä GP tasollakin menestyntyt Königs Kronos KS (e.Walli ei.Waidmannsdank xx) sekä kansainväisilläkin GP-esteradoilla menestynyt Konstantinos KS (e.Paloma II ei.Colombo).

Königin´s Sohn KS on palkittu korkeimmalla jalostusarvokirjaimella A erinomaisesti menestyneiden jälkeläistensä ansiosta.

Eeva-Liisa ”Tössä” Penttilä osti Königin’s Sohnin emän Trixien tamman ollessa seitsemäntoistavuotias. Vuotta myöhemmin Trixie varsoi orivarsan Königin’s Sohn KS (i.Argwohn II). Trixie itse oli Christopher Wegeliuksen kisaratsu, he muun muassa voittivat Finnderbyn kaksi kertaa. Hannoverilainen Trixie on samasta isästä (Götz) kuin Hugo Simonin Gladstone.

Königin’s Sohn oli Tössän mukaan hänen elämänsä hevonen. Ori oli hänen ensimmäinen oma kasvattinsa. Tössän mukaan oriin paras ominaisuus oli piilossa, korvien välissä: oriin luonne oli ainulaatuinen. Kotterille (niin kun sen pojillekin) oli ominaista halu palvella ihmistä ja tehdä parhaansa mukaan kaikki, mitä pyydetään. Tämä edesauttoi menestystä kilpakentillä mutta menestykseen auttoi myös se, että Esko ”Eki” Muttonen ratsasti alusta lähtien Kotteria; sekä peruskoulutti että kisasi koko oriin kilpailu-uran ajan. Tössä kertoo Kotterista seuraavaa: ”Sen liikkeet olivat estehevoseksi hyvät ja sillä oli hyvä esteäly; se ei niin sanotusti ylihypännyt, ja siksi se yllätti epäilijät kun venyi 150cm tasolle saakka. Ori on jättänyt jälkeläisilleen luonnettaan sekä kovia jalkoja ja hyvää terveyttään, esteominaisuuksien lisäksi. Kouluratsastukseen suuntautuneille jälkeläisilleen se jätti hyvän tahdin ja lennokkaat liikkeet. Lisäksi se jätti jälkeläisilleen hyvää luonnetta. Sekä isä että pojat ovat kaikki kolme olleet poikkeuksellisen terveitä, kestäviä ja pitkä-ikäisiä suoritushevosia.”

Königin’s Sohn KS teki jalostustyön ohessa pitkän uran kilparadoilla Esko Muttosen ratsastamana. Ori valittiin 4-vuotiaana Laatuarvostelun lupaavimmaksi estehevoseksi ja se kilpaili menestyksekkäästi jo nuorten hevosten luokissa. Esko Muttosen ratsastamana ori nousi aina 150cm luokkiin saakka. Ratsukko kilpaili peräti 12 kilpailukautta ja saavutti urallaan liki 2000 rankingpistettä. Königin’s Sohn KS palkittiin kolme kertaa vuoden menestyneimpänä FWB-suoritushevosena. Ori kilapaili vielä 17-vuotiaana ja siirtyi kilpa-uransa jälkeen viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviä ja siitosoriin tehtäviä. Königin’s Sohn eli ,emänsä Trixien tavoin, 26-vuotiaaksi. Ori on haudattu kunniapaikalle Annilan Tilalle.