Konstantinos KS

Konstantinos KS:n emä Paloma II oli aikansa menestystamma suomalaisilla esteradoilla. Paloma varsoi kolme varsaa: Pavarotti L ja Verona KS ja Konstantinos (i.Königin’s Sohn KS) on Paloman viimeinen varsa. ”Kaksi ensimmäistä on Voltairesta, mutta halusimme antaa Königin’s Sohnille mahdollisuuden hyvän tamman kanssa. Tuloksena syntyi Paloman paras varsa!”, muistelee Eeva-Liisa ”Tössä” Penttilä. ”Konsta oli heti varsana erityisen miellyttävä ja itsevarma luonteeltaan. Hyppykykynsä se osoitti jo varhaisessa vaiheessa. Kaikki on sen kanssa ollut tavallista helpompaa. Hevosen luonteelta ei voi enempää vaatia!”

Konstantinos KS (s. 7.7.1998) aloitti kilpa-uransa Esko Muttosen ratsastamana nuorten hevosten luokissa. Ori siirtyi seitsemänvuotissyksyllä Satu Liukkoselle Ruotsiin. Ruotsissa kilpa-ura lähti hyvin käyntiin. Ensimmäinen kilpailukausi alkoi 120 cm -luokista ja jo syksyllä ori hyppäsi jo 140 cm -luokkia. Myös yhdeksänvuotiskausi sujui hyvin Ruotsissa taitavan Satu Liukkosen kanssa ja ratsukko sai paljon hyviä sijoituksia 130-145 cm -luokista. Kauden loputtua ori loukkasi jänteensä tarhassa ja päätyi toipumaan kotitalliin Hauholle. Jalan annettiin parantua rauhassa ja Eki Muttonen alkoi kuntouttaa Konstaa takaisin kilparadoille.

Keväällä 2010 nuori nouseva esteratsastajakyky Anna-Juulia Kontio kutsuttiin kokeilemaan Konstaa. Konsta ja Juuli sopivat hyvin yhteen. Kahden viikon kuluttua ensitapaamisesta Konsta ja Juuli olivat jo ensimmäisissä kilpailuissaan ja saivat heti 0-0 tuloksia ja sijoituksia 120-130 cm -luokista.

Konstantinos KS:n ja Anna-Juulia Kontion yhteinen kilpailu-ura oli menestyksekäs. Juuli nosti Konstan aina kansainväliselle 150 cm:n tasolle saakka saaden sijoituksia monista kansainvälisistä kilpailuista. Parivaljakko menestyi kotimaisessa GP sarjassa ja kansainvälisesti jopa 4*:n tasolla. Kahden vuoden menestyksekäs yhteistyö päättyi Juulin muutettua Sveitsiin vuonna 2012.

Konstan ratsastajaksi tuli Tössän ja Ekin vaha tuttu, virolainen Rein Pill. Rein ja Konsta sopivat hyvin toisilleen ja parivaljakko aloitti toukokuussa 2012 yhteisen kilpailu-uransa. Rein nosti kauden aikana Konstan niinkin korkealle kuin 160 cm -tasolle saakka kilpaillen sen kanssa Itä-Euroopan GP-liigaa. He voittivan muun muassa Liettua GP:n finaalin kovassa seurassa ja olivat Latvian osakilpailussa finaalin sijalla 2.

”Parasta Konstassa on ehdottomasti sen erinomaisen yhteistyöhaluinen luonne. Se omaa erinomaiset kilpailuhermot ja yrittää aina parhaansa. Se ei koskaan asetu ratsastajaansa vastaan tai jätä tätä pulaan”, kiittelee Rein Pill Konstaa. ”Kykyä ja kapasiteettia sillä on paljon ja sillä on uskomaton kyky venyä vaatimustason mukaan.