Kyvyt Esiin

Kyvyt Esiin -tilaisuudet ovat avoimet kaikille 2-3 vuotiaille puoli- ja täysverisille ratsuhevosille sekä ratsuponeille. Tilaisuuksissa arvioidaan hevosen hyoyt ja askellajit, mutta karsintatilaisuudet eivät ole kilpailu vaan opastus- ja koulutustilaisuus, jossa omistajalla ja yleisöllä on mahdollisuus muodostaa käsitys hevosen taipumuksista ja kehitysnäkymistä.

Karsinatilaisuudet järjestetään eri puolilla Suomea poikkeuksellisesti vasta syksyllä vallitsevan koronapandemian ja Euroopan hevosten herpesvirustilanteen vuoksi. Pahoittelemme kevään tilaisuuksien perumisesta aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa, mutta tässä tilanteessa yhdistyksen hallitus katsoi tämän olevan ainoa vaihtoehto tilaisuuksien turvallisuuden varmistamiseksi. Käymme kesän aikana läpi syksyn tilaisuuksien aikataulutuksen järjestäjien ja tuomarien kanssa ja ilmoitamme karsintojen aikataulun loppukesästä. Tilaisuuksien parhaat askallaji- ja estehevoset (pistekeskiarvo vähintään 7,75) pääsevät finaaliin, joka järjestetään syksyllä alustavasti 2.-3.10.2021 Ypäjällä. Ikäluokat arvioidaan erikseen.

Karsinta koostuu vuonna 2021 poikkeuksellisesti kullakin paikkakunnalla yhdestä kahdesta eri tilaisuudesta, joista kummassakin arvioidaan hypyt, mutta vain jälkimmäisessä askellajit. Ensimmäisellä kerralla hevosen estesuorituksesta annetaan suullinen arvio, toisella kerralla sekä este- että askellajisuorituksesta annetaan myös kirjallinen arvio ja pisteet. Huom! Hevosen täytyy osallistua kumpaankin arviointitilaisuuteen voidakseen päästä askellaji- ja/tai estefinaaliin.

3-vuotiailla Kyvyt Esiin askellaji- ja estekoe ovat osa FWB-yhdistyksen 3-vuotistestiä.

Kyvyt Esiin -finaaliin voi päästä vain FWB-/SRP-kantakirjan pääosastoon merkitty hevonen tai poni, joka polveutuu jalostukseen hyväksytystä oriista tai joka on ensirekisteröity FWB-kantakirjaan hyväksyttyyn ulkomaiseen kantakirjaan. Kevään karsintatilaisuuksiin voidaan ottaa myös muita ratsuhevosia ja -poneja, jos paikkakunnalla on tilaa. Huom: Vain Hippoksen tietokantaan reksiteröity hevonen tai poni ei voi osallistua finaaliin.

Hevosia ja niiden omistajia ei vakuuteta järjestäjän toimesta. Tilaisuuksiin osallistuminen tapahtuu hevosen omistajan ja kaikkien asianosaisten omalla vastuulla. Tilaisuuksissa noudatetaan SRL:n doping-määräyksiä sekä soveltuvin osin kilpailusääntöjä.