Laatuarvostelu

Vuoden 2021 laatuarvostelu järjestetään jo elokuussa Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä. Tänä vuonna NHF on kaksiosainen, kouluhevoset 13.-15.8. ja estehevoset 20.-22.8.

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen järjestämä vuosittainen laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille.

Hevonen voi osallistua joko askellaji- tai estehevosen arviointiin. Kenttähevosille tarkoitetussa omassa luokassa kenttähevoset osallistuvat molempiin eli sekä askellaji- että estehevosten arviointeihin.

Hevoset mitataan ja rakennearvostellaan voimassa olevien Laatuarvostelu-sääntöjen mukaisesti. Rakenteen lisäksi estehevoset arvostellaan esteradalla, missä arvioidaan mm. tekniikka, kapasiteettia ja ratsastettavuutta. Askellajihevoset suorittavat askellajien arvioinnin kouluradalla. Kenttähevosten mittaus ja rakennearvostelu tapahtuu estehevosten kanssa samaan aikaan lauantaina, tämän lisäksi kenttähevoset arvostellaan sekä esteradalla että askellajikokeessa kouluradalla.

Hevosen tulee olla FWB-kantakirjan pääosastoon merkitty ja jalostukseen hyväksytystä oriista. Myös muuhun hyväksyttyyn kantakirjaan ensirekisteröidyt hevoset, jotka täyttävät polveutumisvaatimukset, voivat osallistua.