Ohjeita osallistujille

 1. Tilaisuus ei ole kilpailu, vaan koulutus- ja harjoittelutapahtuma, jossa sekä omistaja että yleisö saa jonkinlaisen käsityksen hevosen kyvyistä ja kehitysmahdollisuuksista.
 2. Harjoittele maneesissa oleskelua ja irtohypytystä ennen Kyvyt Esiin tilaisuutta, jotta tilanne ei olisi aivan outo hevoselle.
 3. Irtohypytyksessä tulee olla kaksi avustajaa mukana, joiden tehtävänä on hevosen hypyttäminen ja esittäminen.
 4. Hevoset talutetaan vain niille osoitetuille alueille. Älä koskaan vie hevosta yleisön sekaan ja muista pitää etäisyys muihin hevosiin.
 5. Jokaisen hevosen suoritukseen menee noin 10-15 minuuttia. Pyydämme osallistujia olemaan hyvissä ajoin paikalla, sillä lähtöjärjestys saattaa muuttua poisjääntien takia.
 6. Maneesissa noudata tuomarin ohjeita.
 7. Irtohypytyksessä hevonen joko talutetaan kujaan tai se saa juosta vapaana, jos se lähestyy rauhallisesti.
 8. Esittäjän asu siisti. Kypärä on sekä esittäjällä että avustajilla pakollinen, lisäksi suosittelemme käsineitä ja raippaa sekä jalkineita, joilla hyvä juosta.
 9. Hevonen esitetään suitsissa, etujaloissa jännesuojat suositeltavat, takajaloissa ei sallita suojia.
 10. Ohjeelliset estekorkeudet ovat: 2 v / 80-110 cm ja 3 v /90-130 cm. Esteitä korotetaan yli enimmäiskorkeuden ainoastaan omistajan luvalla, eikä se vaikuta arvosteluun.
 11. Ensimmäisessä tapahtumassa tehdään estearviointi, toisessa tapahtumassa arvostellaan lisäksi askellajit ja 3-vuotiailla rakenne.
 12. Tuomari antaa hevosen suorituksesta sekä suullisen että pistearvostelun (pisteet annetaan toisella kerralla).
 13. Hevosen täytyy osallistua molempiin tilaisuuksiin, este- ja askellajiarvosteluun. Finaaliin päästäkseen hevosella tulee olla pistekeskiarvo vähintään 7,75. Hevonen voi ilmoittautua ja osallistua tapahtumaan vain yhdellä paikkakunnalla.
 14. Hevosen omistaja voi halutessaan ilmoittaa, mikäli hevonen suorittaa estearvioinnin matalammilla esteillä. Tällöin hevonen voi kvaalautua vain askellajifinaaliin.
 15. Finaaliin osallistuneille jaetaan ruusukkeet ja askellaji- ja estefinaalien parhaat palkitaan loimin molemmissa ikäluokissa.
 16. Hevosia ja niiden esittäjiä ei vakuuteta järjestäjän toimesta. Tilaisuuksiin osallistuminen tapahtuu hevosen omistajan ja kaikkien asianosaisten omalla vastuulla. Tilaisuuksissa noudatetaan SRL:n kilpailusääntöjä sekä doping-määräyksiä.
 17. Hevosen esittäjiä muistutetaan, että nuoret hevoset voivat olla vieraassa paikassa arvaamattomia ja pyydetään huomioimaan oma ja muiden turvallisuus.
 18. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.