El Carillo

Lajin vaihto myös vanhemmalla iällä onnistuu FWB-hevosilta. Lahdessa Anna-Maija ja Jouni Heikinheimon kasvattama El Carillo nousi 14-vuotiaana MM-tasolle valjakkoajossa kasvattajansa Jouni Heikinheimon ohjaamana.

El Carillo syntyi vuonna 1996 Lahdessa. El Carillon emä on holsteiner tamma Carissima III (Calypso II – Follywise xx), joka tuotiin Suomeen vuonna 1988. El Carillon emälinja on holsteiner stamm 2428, josta on muun muassa jalostusorit Easy Way I ja Acacio. El Carillon lisäksi emällä on neljä muuta jälkeläistä ja se on palkittu jälkeläisistään AB-palkinnolla. El Carillon isä on Ruotsissa pitkään ratsuhevosjalostuksessa vaikuttanut hollantilainen ratsuhevosori Electro (Voltaire – Amor). Electrolla kilpailtiin jalostusuran ohella GP-tasolla esteratsastuksessa. Ruotsissa Electron jälkeläisiä on rekisteröity yli 600, joista osa kilpailee esteratsastuksen kansallisella tasolla. Jälkeläisistään Electro on palkittu Belgiassa eliittipalkinnolla.

El Carillo aloitti kilpauransa esteratsastuksessa Jouni Heikinheimon ohjaamana. El Carillo nousi esteratsastuksessa aina kansalliselle 130cm tasolle asti, jossa se sijoittuikin usein.

Valjakkoajoon siirtyminen tapahtui vasta 2007 jolloin Heikinheimo ja El Carillo ottivat valjakkoajon SM-kultaa hevosyksiköissä. Samana vuonna Heikinheimo ja El Carillo osallistuivat valjakkoajon MM-kilpailuihin Italiassa, jossa he sijoittuivat 26. tilalle. Saavutuksiin kuuluvat myös valjakkoajon SM-kullat vuosina 2011 ja 2012. Valjakko osallistui myös MM-kilpailuihin 2012 Portugalissa, mutta joutuivat keskeyttämään kilpailun.

Heikinheimo ja El Carillo osallistuivat uransa kolmansiin valjakkoajon MM-kilpailuihin 2014 Unkarissa, joissa he olivat vahvoja mitalisuosikkeja. Tuloksena kilpailuissa oli 9. sija ja hieno sijoitus MM-kilpailuissa. Ennen MM-kilpailuihin osallistumista valjakko menestyi samaisella kaudella hevosyksiköiden kansainvälisissä kolmen tähden kilpailuissa voitosta toiseen.

MM-kilpailujen jälkeen Heikinheimo ja El Carillo palasivat Suomeen. Valjakolla on seuraavaksi tähtäimessä valjakkoajon PM-kilpailut ja vuoden 2016 seuraavat valjakkoajon MM-kilpailut.

Kuvat: Leena Kahisaari