Foxattac

Cajus Aminoffin kasvattama Foxattac teki suomalaista ratsuhevoskasvatuksen historiaa, kun se hyväksyttiin ensimmäisenä Suomessa kasvatettuna orina hannoverjalostukseen Saksassa.

Foxattac syntyi vuonna 2003 Espoossa ja se rekisteröitiin suomalaiseksi puoliveriseksi. Suvultaan Foxattac on puhdas englantilainen täysiverinen. Sen emä on Unkarista maahantuotu Attacca xx (Dengeleg xx – River Peace xx) , jonka emälinja edustaa täysiverilinjaa numeroa kuusi. Foxattac on emänsä ainoa jälkeläinen. Foxattacin isä on Brasialiassa syntynyt Foxiland xx (Falkland xx – Zenabre xx), joka on hyväksytty Saksassa useampaan ratsuhevoskantakirjaan ja vaikuttanut siten ratsuhevosjalostukseen Saksassa.

Foxattac kilpaili Cajus Aminoffin ratsastamana kenttäratsastuksessa niin Suomen kansallisella tasolla kuin kansainvälisissä kilpailuissa. Foxattac kilpaili kenttäratsastuksessa yhden tähden luokissa sijoittuen. Saksalaiset kiinnostuivat Foxattacin mahdollisesta siitoskäytöstä jo kilpauran aikana. Tarvetta hyvin hyppäävälle, elegantille, hyvät kolme askellajia omaavalle orille oli Saksassa.
Foxattac hyväksyttiin kesällä 2012 EBEF-tapahtumassa ZfDP-kantakirjaan. Samana vuonna Foxattac lähti Saksaan Cellen valtiosiittolaan ja se hyväksyttiin hannoverjalostukseen vuonna 2013. Tällä hetkellä Foxattac on jalostusorina Cellen valtionsiittolassa. Suomessa Foxattacia ei ole tarjottu jalostukseen, mutta sillä on Suomessa viisi rekisteröityä jälkeläistä.

Foxattac Cellen sivuilla

Kuva: Landgestut Celle