Kenzzo de Conte

Satu Sullanmaan kasvattama FWB-ruuna Kenzzo de Conte on noussut Yhdysvalloissa Hunter Derby – luokkien tähdeksi. Kristen Abbatiello-Neffin omistama ruuna on tienannut kilpailu-urallaan jo yli 100 000 dollaria.

Sekoitus hollantilaista ja saksalaista verta
Kennzon emälinja edustaa hollantilaista puoliverijalostuksen linjaa numeroa 669. Kennzon hollantilainen emä Anita on syntynyt Alankomaissa 1982. Anita on maahantuotu Suomeen Tanskasta 1990 ja kantakirjattu II-palkinnolla seuraavana vuonna. Anitalla on Suomessa Kennzon lisäksi kaksi rekisteröityä jälkeläistä. Kennzon emänemänemä Alantina on suvultaan gelderlandinhevonen.

Kennzon isä on holsteiner ori Coriano (Corrado I – Lord). Corianon emälinja 318d2 on tuottanut useita jalostusoreja, kuten Corofino I sekä kansainvälisillä kilpailuareenoilla pärjänneitä estehevosia, kuten Cabrion. Coriano periyttää jälkeläisilleen hyvää hyppykykyä sekä luonnetta ja tämän vuoksi Corianon jälkeläisiä on nähtävillä useita esteratsastuksen korkeimmalla tasolla. Pekingin olympialaisiin Corianon jälkeläisiä osallistui kaksi.

Nuorten hevosten ikäluokkien parhaimmistoa
Kennzo syntyi vuonna 2002 Lempäälässä. Suomessa Kennzo esitettiin oripäivillä vuonna 2005 ja 2006, kummassakaan Kennzoa ei hyväksytty jalostukseen. Pian oripäivien jälkeen Kennzo ruunattiin. Kennzo päätyi suomalaiselle Maiju Mallatille ratsastettavaksi. Mallatin kanssa Kennzo voitti vuonna 2007 viisivuotiaiden Racing finaalin. Seuraavana vuonna Kennzo voitti estehevosten Breeder’s Prizen ja kuusivuotiaiden Racing finaalin. Samana vuonna HIHS:ssä Kennzo valittiin lupaavimmaksi kuusivuotiaaksi estehevoseksi. Suomessa Mallat ja Kennzo kilpailivat menestyksekkäästi 130cm tasolla, saaden useita voittoja ja sijoituksia. Mallat muutti Alankomaihin seuraavana vuonna ja Kennzo lähti Mallatin mukana.

Tie Yhdysvaltoihin
Yhdysvaltalainen Molly Ashe näki Kennzon ensimmäisen kerran Hollannissa kun Kenzzo oli seitsemänvuotias. Ashe vaikuttui Kennzon hyppytekniikasta ja esteälystä. Yhdysvaltoihin Kenzzo muutti 2009. Ensimmäiset pari vuotta Kennzo hyppäsi Yhdysvalloissa 130- ja 140-esteluokkia. Kennzo hyppäsi joka kerta puhtaan radan. Tämän jälkeen ratsukko siirtyi vuonna 2013 Hunter – luokkiin, joissa hevonen on parhaimmillaan. Kennzo voitti samaisena vuonna rahakkaan Hunter Derby Championships – finaaliin. Vuonna 2014 Kennzo voitti toistamiseen saman arvostetun Hunter Derby mestaruuden.