San Riant

Marjo Vainikan kasvattama FWB-ori Riverbank Sancreo (nykyään San Riant) herätti kaksivuotiaana Oldenburgin oripäivillä suurta huomiota loistavalla esiintymisellään, hyvällä luonteellaan ja erityisen hyvällä liikemekaniikallaan. Näyttävä mustanruunikko ori oli oripäivien huutokaupassa viidenneksi kallein kouluhevonen ja sen osti Saksan suurimpiin oriasemiin kuuluva Gestüt Sosath.

Sancreo, jonka isä on San Amour (Sandro Hit – Plaisir d´Amor), hyväksyttiin Oldenburg-kantakirjaan vuonna 2012. Oldenburg Verbandin jalostusjohtaja, Dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghoff oli hyvin vaikuttunut orin perimästä sen ensimmäistä varsavuosikertaa arvioitaessa. Sen varsat ovat harmonisia, sopusuhtaisia ja tyylikkäitä ja niillä on poikkeuksetta erittäin hyvät jalat sekä askellajit. Erityisen lupaavalta vaikuttaa oriin periyttämä takajalkojen liikemekaniikka.

Vuonna 2010 syntynyt näyttävä mustaruunikko ori oli ensimmäinen Riverbank Horsesin toisen polven kasvatti ja se keräsi huomioita ja kehuja jo ensimmäisinä vuosinaankin. Sen liike oli jo pikkuvarsana hyvin tahdikasta ja se liikkui emänsä fwb-tamma Riverbank Expensiven tavoin erittäin aktiivisin takajaloin ja hyvin ylämäkeen. Maitovarsana Ypäjän Open Sale- näyttelyssä saksalaiset tuomarit palkitsivat Sancreon 1. palkinnolla, yhteispistein 8,17. Se sai kehuja jalosta, aatelisesta tyypistään, ylpeästä esiintymisestään sekä hyvästä rytmistä, aktiivisesta takaosasta ja rennosta ja positiivisesta etupolven käytöstä.

Kyvyt Esiin 2012 -karsinnoissa kaksivuotias Riverbank Sancreo sai vuolaasti kehuja upean ulkomuotonsa lisäksi näyttävästä ravistaan. Askellajiarvioinnissa pisteiden keskiarvo oli 8,53; kaikki askellajit saivat maininnan ryhdikkyydestä, tahdikkuudesta ja hyvästä tasapainosta. Luonteesta ja yleisvaikutelmasta ori sai arvosanaksi 9; sen hyvää asennetta tehtäviä tehdessä kehuttiin. Esteistä ori sai keskiarvoksi 7,72; rytmin ja tasapainon ollessa kahdeksikon edestä pisteytettyjä. Oria myös kehuttiin harkitsevaksi ja hyväkäytöksiseksi herrasmieheksi.

Sancreon emä Expensive (Come Back II holst. – Sorel DWB) edusti Riverbank-hevosia vuoden 2008 ja 2009 Kyvyt Esiin- tilaisuuksissa suorittaen tiensä sekä askellaji- että estefinaaleihin molempina vuosina. Tamma on kilpaillut muutamia nuorten hevosten luokkia ja jatkaa nyt Sancreon menestyksen myötä siitostammana. Sancreo oli emänsä ensimmäinen varsa ja nyt emä Expensive on tiinenä ori Furstenballista. Emän emä Cleo II polveutuu vanhasta holsteiner-tammalinjasta 7126, joka on jättänyt lähes viisikymmentä jalostukseen hyväksyttyä oria Euroopassa, muun muuassa Acord I-III, Acobat I-III, Charisma ja Burggraaf. Myös Meredith Michaels-Beerbaumin olympiahevonen Bella Donna on tästä tammalinjasta.

Oriin sivu oriasema Sosathin sivuilla