St Legar 154

Markus Lindblomin kasvattama St Legar on noussut esteratsastuksen kansainväliselle tasolle unkarilaisen Kaarlo Kovacsin ohjaamana.

St Legar on syntynyt Riihimäellä vuonna 2003. Se on oriasema Sammaliston oma kasvatti. Emänä St Legarilla on hannover tamma Calypsa (Calypso II – Absatz) , joka tuotiin Suomeen vuonna 1999. St Legarin emä on kilpaillut Saksassa 145-luokkia. Emälinja edustaa hannover linjaa numeroa 437. St Legarin isä on holsteiner ori Logan (Lenz – Consul), joka on Suomessa hyväksytty ratsuhevosjalostukseen I-palkinnolla vuonna 2002. Logan on palkittu jälkeläisistään AB-arvokirjaimella. Loganilla on kilpailtu jalostusuran lisäksi este- ja kouluratsastuksen vaikealla tasolla. Suomessa Loganilla on 113 rekisteröityä jälkeläistä.

St Legar esiteltiin ensimmäisen kerran oripäivillä Suomessa vuonna 2006, jolloin sitä ei hyväksytty jalostukseen. St Legar kantakirjattiin II-palkinnolla vuoden 2010 oripäivillä kilpailusuoritusten perusteella ja se sai astutusluvan. Suomessa St Legarilla on 7 rekisteröityä jälkeläistä.

Suomessa St Legar on kilpaillut sijoittuen Suomen kansallisella 140cm tasolla. Viimeisin ratsastaja ennen Unkariin muuttoa St Legarilla oli Ville Peltokoski vuonna 2013. Tämän jälkeen St Legar siirtyi unkarilaisen Kaarlo Kovacsin ratsastettavaksi Unkariin.

Kaudella 2014 Kovacs ja St Legar nousivat 150cm tasolle. Tason nosto oli menestyksekäs ja he ottivatkin Unkarissa heti kyseisellä tasolla sijoituksen. Unkarissa St Legar oli kyseisen vuoden Unkarin kasvattajakilpailun paras ori. Samalla kaudella ratsukko kilpaili kolmen tähden kansainvälisissä luokissa.

Kuva Leena Kahisaari