Breeders’ Prize säännöt

BREEDERS’ PRIZE – säännöt

1. KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

Kilpailun järjestää FWB-yhdistys ry/FWB föreningen rf . Kilpailu järjestetään joka vuosi jonkun suurtapahtuman yhteydessä (kansallinen kilpailu, näyttely tms.).

2. KILPAILUMUOTO

Kilpailu käydään koulu- ja esteratsastuksessa. Loppukilpailuun pääsee rajoittamaton määrä ratsukoita.

3. OSALLISTUMISOIKEUS

Kilpailu- ja ilmoittautumisoikeus on kaikilla 6-vuotiailla FWB-hevosilla sekä varsoneilla 7-vuotiailla FWB-tammoilla, joilla ei ole varsa alla.
Hevosen tulee olla  FWB-kantakirjaan ensirekisteröity, merkitty pääosastoon ja polveutuu jalostukseen hyväksytystä isäoriista. Hevosella tulee olla Suomen Hippoksen rekisterinumero sekä SRL:n vuosimaksu maksettuna.  Kilpailu tulee maksaa sääntöjen mukaisesti.

4. KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailun ilmoittautumislomake Breeders´ Prize kilpailuun on saatavilla yhdistyksen nettisivuilta: www.finnishwarmblood.fi tai toimistosta: p. 050-5626630 tai sähköpostilla info@finnishwarmblood.fi.

BREEDERS’ PRIZE:iin tulee ilmoittautua helmikuun loppuun mennessä varsan syntymävuotta seuraavana vuonna maksamalla ensimmäinen ilmoittautumismaksuerä ja täyttämällä ilmoittautumislomake. Poikkeuksena ovat hevoset, jotka ovat saaneet hevospassin ilmoittautumisajan jälkeen: ne voidaan ilmoittaa normaalilla hinnalla kunnes hevospassi on omistajalla.

Kilpailuun ilmoittautumiseen ja voimassapitämiseen liittyvät maksut suoritetaan erilliselle yhdistyksen hallinnassa olevalle pankkitilille:
Breeders´ Prize -tilin numero, FI71 6601 0001 1274 71 Ålandsbanken.

Maksut ovat vuosittain seuraavat :

Ikävuotta

0

20

1

30

2

40

3

50

4

100

5

110

6

150

yhteensä

500

1-5-vuotismaksu tulee suorittaa kunkin vuoden lokakuun loppuun mennessä tai viimeistään laskusta ilmenevänä eräpäivänä. Eräpäivän jälkeen on hevosen omistajalla kuukausi aikaa maksaa kilpailun voimassapitämismaksu, joka peritään tällöin kaksinkertaisena kyseessä olevan vuoden osalta. Tämän myöhästymisen puitteissa suoritettu voimassapitämismaksu säilyttää oikeuden osallistua BREEDERS’ PRIZE:iin. Hevonen, jolla halutaan osallistua sekä este- että kouluratsastuskilpailuihin, voi osallistua molempiin käyttämällä kaksi erillistä kilpailuoikeutta. Varsoneet tammat, jotka kilpailevat vasta 7-vuotiaina maksavat osallistumisen normaalin maksujärjestelmän mukaan. Kun 6-vuotismaksu suoritetaan, omistajan tulee ilmoittaa FWB -yhdistykselle, jos tamma kilpailee vasta 7-vuotiaana.
Kasvattaja-alennukset:

1. hevonen: normaali maksu

2. hevonen 75% maksusta

3. 70% maksusta

4. 60% maksusta

5. 50% maksusta

Alennukset ovat voimassa niin kauan kuin hevoset ovat kasvattajan omistuksessa. Alennusoikeudesta tulee tehdä ilmoitus yhdistyksen toimistolle.

6-vuotiaiden hevosten kilpailun voimassapitämismaksu tulee suorittaa kaksi viikkoa ennen BREEDERS’ PRIZE-kilpailua, viimeistään laskusta ilmenevänä eräpäivänä. Ratsukot ilmoittautuvat SRL:n KIPA:n kautta lopulliseen kilpailutapahtumaan.

Maksettuja maksuja ei palauteta, paitsi kilpailuvuonna palautetaan viimeisen vuoden maksu loukkaantumisen yhteydessä eläinlääkärin todistusta vastaan, jos loukkaantuminen tapahtuu ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Hevosen omistajanvaihdoksista on ilmoitettava viipymättä kilpailujen järjestäjälle FWB -yhdistykselle.

5. KILPAILUOIKEUDEN SIIRTO

1. Kilpailuoikeudella pitää olla nimetty hevonen, pelkkää oikeutta ei voi ostaa
2. Kilpailuoikeuden voi siirtää ikäryhmän sisällä, oikeuden hinta on ostajan ja myyjän
välinen asia
3. Kilpailuoikeuden siirrosta on viipymättä ilmoitettava FWB -yhdistykselle, joka
merkitsee siirron rekisteriin. Siirrosta veloitetaan 20 euroa.
4. Siirto-oikeus koskee kaikkia ikäluokkia

6. JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

BREEDERS´ PRIZE kilpailuun voi jälki-ilmoittautua kilpailukutsusta ilmenevän kilpailun ilmoittautumisajan päättymiseen asti. Kaikki maksut ovat tällöin kaksinkertaisia jo erääntyneiden maksujen osalta.

7. LOPPUKILPAILUUN PÄÄSY JA LUOKAT

Saadakseen osallistumisoikeuden kouluratsastuksen loppukilpailuun tulee hevosella olla vähintään kaksi vähintään 60% vuonna 2021 yksi vähintään 57 % tulos VaB-luokasta normiarvostelulla tai kollegiaalinen arvostelu 60 % kansallisesta tai kansainvälisestä luokasta (FEI:n nuorten hevosten luokkien tasolta) samalta tai aikaisemmalta vuodelta kuin itse loppukilpailu.
Saadakseen osallistumisoikeuden esteratsastuksen loppukilpailuun tulee hevosella olla vähintään kaksi vuonna 2021 yksi max 8 vp tulosta vähintään alue/2-tason tai kansainvälisestä 115 cm:n (tai korkeampi) kilpailutason luokasta (A.1.0 tai 367.1 perusradalta tai ensimmäisestä vaiheesta). Esteratsastuksen loppukilpailuun oikeutettavat tulokset tulee olla samalta vuodelta kuin itse loppukilpailu. Kvaalit ovat hevoskohtaiset.
Ratsukko ilmoitetaan loppukilpailuun suoraan KIPA:n (SRL:n kilpailupalvelu) kautta omistajan tai kilpailijan toimesta. Ilmoittautumispäivämäärän umpeutumisen jälkeen yhdistys tarkistaa hevosen oikeuden osallistua kilpailuun.
Breeders’ Prize -loppukilpailuun osallistuville hevosille suoritetaan eläinlääkärintarkastus ennen kilpailun alkua.

KOULURATSASTUS

Loppukilpailu on kaksipäiväinen kouluratsastuksessa.

Luokat päätetään vuosittain. Vuonna 2021 ensimmäisenä päivänä ratsastetaan FEI 6-v. esiohjelma (2004), nivelsuitsitus ja toisena päivänä FEI Loppukilpailuohjelma 6-v hevosille 2004, nivelsuitsitus.

Luokissa käytetään kollegiaalista tuomariarvostelua. Raippa ei ole sallittu Breeders´ Prize -luokissa.

Toiseen osakilpailuun pääsee 20 parasta ensimmäisestä osakilpailusta hyväksytyn tuloksen saavuttaneista ratsukoista.

Kilpailuluokkien yhteenlaskettu prosenttimäärä ratkaisee voittajan. Toisen päivän lähtöjärjestys on ensimmäisen osakilpailun käänteinen paremmuusjärjestys.

ESTERATSASTUS

Esteratsastus on kolmipäiväinen (120 cm, 120 – 130 cm, 120 – 130 cm) arvostelu A.1.0. Ensimmäisen päivän lähtöjärjestys arvotaan ja toisen päivän lähtöjärjestys on ensimmäisen päivän käänteinen lähtöjärjestys. Kolmantena päivänä lähtöjärjestys on ratsukoiden kahden edellisen päivän virhepisteiden mukainen käänteinen paremmuusjärjestys. Samalla virhepistemäärällä olevien ratsukoiden keskinäinen lähtöjärjestys arvotaan.

Ratsukko, jonka suoritus hylätään ensimmäisessä tai toisessa osakilpailussa, ei voi jatkaa jäljellä oleviin osakilpailuluokkiin. Kolmannessa osakilpailussa hylätty ratsukko ei saa lopputulosta, eikä voi saada Breeders´ Prize palkintorahoja.

Ratsukot, joilla on sama pienin yhteenlaskettu virhepistemäärä kolmen päivän perusradoilta, suorittavat uusinnan. Kaikista palkintosijoista uusitaan. Uusinnassa ratkaisevat virhepisteet ja aika. Muut ratsukot sijoittuvat perusradan virhepisteiden mukaiseen järjestykseen. Samalla virhepistemäärällä olevat ratsukot ovat tasavertaiset. Luokkapalkinnot kolmantena päivänä jaetaan arv. A.1.0. perustein kilpailukansliasta.

Muilta osin noudatetaan Suomen Ratsastajainliiton kilpailusääntöjä.

8. PALKINNOT

Palkintosumman suuruuden määrää yhdistyksen hallitus sen mukaan, miten paljon hevosia ja ulkopuolisia tukijoita saadaan mukaan vuosiryhmittäin. Palkintosumma on kuitenkin vähintään ko. vuosiryhmän hevosten yhteenlaskettu ilmoittautumismaksu. Kertyneet korkovarat käytetään BREEDERS’ PRIZE:n ja yhdistyksen muun toiminnan rahoittamiseen. BREEDERS’ PRIZE:n palkintosumma jaetaan tasan este-ja kouluratsastuksen kesken.

Hevosten voittamasta palkintosummasta 75% kuuluu omistajalle ja 25% kasvattajalle.

BREEDERS’ PRIZE:n este- ja kouluvoittajahevonen saa lajinsa palkintosummasta 40%, toiseksi tullut saa 20%, kolmanneksi tullut 15%, neljäs 10% ja viides 7%.

Loppuosalla (8%) yhdistys kattaa kilpailun hallinto- ja järjestelykuluja.

9. YLEISTÄ

Kilpailujen järjestäjä tiedottaa BREEDERS’ PRIZE:iin liittyvistä asioista erityistiedotteilla sekä alan lehdissä.

Mikäli kilpailua ei jonakin vuonna voida järjestää tai kilpailu lakkautetaan, palautetaan ko. aikana kilpailuoikeuden haltijalle kaikki maksut ilman korkoa.

Muutoksia BREEDERS’ PRIZE-sääntöihin voi tehdä ainoastaan FWB -yhdistys ry / FWB föreningen rf. Kaikki mahdolliset muutokset koskien ilmoittautumista, maksujen suuruutta, osallistumisoikeutta, osanottajamäärän rajoittamista sekä kilpailuluokkien määrittelyä tiedotetaan Suomen Hippokselle sekä Suomen Ratsastajainliitolle.

(FWB-yhdistyksen hallitus 5/2021)