Breeders’ Prize

Breeders’ Prize presented by Hankkija

Kilpailun järjestää FWB-yhdistys ry. Kilpailu järjestetään joka vuosi jonkun suurtapahtuman yhteydessä (Nuorten Hevosten Festivaali, kansallinen kilpailu, näyttely tms.). Kilpailu käydään koulu- ja esteratsastuksessa. Kilpailu- ja ilmoittautumisoikeus on kaikilla 6-vuotiailla FWB-hevosilla sekä varsoneilla 7-vuotiailla FWB-tammoilla, joilla ei ole varsa alla. Hevosen tulee olla FWB-kantakirjaan ensirekisteröity, merkitty pääosastoon ja polveutuu jalostukseen hyväksytystä isäoriista. Kilpailu tulee maksaa sääntöjen mukaisesti. Varmista kilpailuoikeus Breeders’ Prize kilpailuun, ilmoita varsa mukaan heti syntymävuonna! Toimi näin, maitovarsat:
Täytä ilmoittautumisloke ja maksa BP ilmoittautumismaksu, 20 €, FWB-yhdistys ry:n tilille FI71 6601 0001 1274 71. Viestikenttään hevosen nimi ja rek. nro. 1-6-vuotiaat.

Ilmoittautumisvuoden jälkeen vuosimaksut laskutetaan loppuvuodesta marraskuussa, 6-vuotiailta ennen kesän kilpailuajankohtaa.

Luettelo kilpailuun ilmoittautuneista

Breeders’ Prize säännöt

1. KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ
Kilpailun järjestää FWB-yhdistys ry/FWB föreningen rf. Kilpailu järjestetään joka vuosi jonkun suurtapahtuman yhteydessä (NHF, kansallinen kilpailu, näyttely tms.).

2. KILPAILUMUOTO
Kilpailu käydään koulu- ja esteratsastuksessa.

3. OSALLISTUMISOIKEUS
Kilpailu- ja osallistumisoikeus on kaikilla 6-vuotiailla FWB-hevosilla sekä varsoneilla 7-vuotiailla FWB-tammoilla, joilla ei ole varsa alla.
Hevosen tulee olla FWB-kantakirjaan ensirekisteröity, merkitty pääosastoon ja polveutuu jalostukseen hyväksytystä isäoriista. Hevosella tulee olla Suomen Hippoksen rekisterinumero sekä SRL:n vuosimaksu maksettuna. Kilpailu tulee maksaa sääntöjen mukaisesti.

4. KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN
Kilpailun ilmoittautumislomake Breeders´ Prize kilpailuun on saatavilla yhdistyksen nettisivuilta: www.finnishwarmblood.fi tai toimistosta: p. 050-5626630 tai sähköpostilla info@finnishwarmblood.fi.
Breeders’ Prize:iin tulee ilmoittautua maaliskuun loppuun mennessä varsan syntymävuotta seuraavana vuonna maksamalla ensimmäinen ilmoittautumismaksuerä ja täyttämällä ilmoittautumislomake.

Kilpailuun ilmoittautumiseen ja voimassapitämiseen liittyvät maksut suoritetaan erilliselle yhdistyksen hallinnassa olevalle pankkitilille:
Breeders´ Prize -tilin numero, FI71 6601 0001 1274 71 Ålandsbanken.
Maksut ovat vuosittain seuraavat:

Ikävuotta

0

20

1

40

2

50

3

80

4

100

5

130

6

180

yhteensä

600

1-5-vuotismaksu tulee suorittaa kunkin vuoden laskusta ilmenevänä eräpäivänä (tavallisesti marraskuussa). Eräpäivän jälkeen on hevosen omistajalla kuukausi aikaa maksaa kilpailun voimassapitämismaksu, joka peritään tällöin 1,5-kertaisena kyseessä olevan vuoden osalta. Tämän myöhästymisen puitteissa suoritettu voimassapitämismaksu säilyttää oikeuden osallistua Breeders’ Prize:iin. Kilpailuoikeus oikeuttaa osallistumiseen joko este- tai kouluratsastukseen eli yhteen lajiin. Varsoneet tammat, jotka kilpailevat vasta 7-vuotiaina maksavat osallistumisen normaalin maksujärjestelmän mukaan. Kun 6-vuotismaksu suoritetaan, omistajan tulee ilmoittaa FWB-yhdistykselle, jos tamma kilpailee vasta 7-vuotiaana.

”Ryhmäalennus” samassa omistuksessa olevasta useammasta oikeudesta on 20 %.
Alennukset ovat voimassa niin kauan kuin oikeuksia on samalla henkilöllä enemmän kuin yksi. Alennusoikeudesta tulee tehdä ilmoitus yhdistyksen toimistolle.

6-vuotiaiden hevosten kilpailun voimassapitämismaksu tulee suorittaa Breeders´ Prize kilpailun kutsun ilmoittautumisajan umpeutumiseen mennessä, laskusta ilmenevänä eräpäivänä. Ratsukot ilmoittautuvat SRL:n KIPA:n kautta lopulliseen kilpailutapahtumaan.
Maksettuja maksuja ei palauteta, paitsi kilpailuvuonna palautetaan viimeisen vuoden maksu loukkaantumisen yhteydessä eläinlääkärin todistusta vastaan, jos loukkaantuminen tapahtuu ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Kilpailuoikeuden omistajanvaihdoksesta on ilmoitettava viipymättä FWB-yhdistykselle sekä suoritettava omistusoikeuden siirtomaksu 100 €.

5. JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN
BREEDERS´ PRIZE kilpailuun voi jälki-ilmoittautua kilpailukutsusta ilmenevän kilpailun ilmoittautumisajan päättymiseen asti. Kaikki maksut ovat tällöin 1,5-kertaisia jo erääntyneiden maksujen osalta.

6. LOPPUKILPAILUUN PÄÄSY JA LUOKAT
Saadakseen osallistumisoikeuden kouluratsastuksen loppukilpailuun tulee hevosella, johon kilpailuoikeus kohdistuu/joka hyödyntää kilpailuoikeuden, olla vähintään kaksi vähintään 58 % tulosta VaB-luokasta normiarvostelulla tai kollegiaalista arvostelua 60 % kansallisesta tai kansainvälisestä luokasta (FEI:n nuorten hevosten luokkien tasolta). Kouluratsastuksen loppukilpailuun oikeutettavat tulokset tulee olla samalta vuodelta kuin itse loppukilpailu.
Saadakseen osallistumisoikeuden esteratsastuksen loppukilpailuun tulee hevosella, johon kilpailuoikeus kohdistuu/joka hyödyntää kilpailuoikeuden, olla vähintään kaksi max. 8 vp tulosta alue, kansalliselta tai kansainväliseltä tasolta 120 cm:n tai korkeammalta kilpailutason luokasta (A.1.0 tai 367.1 perusradalta tai ensimmäisestä vaiheesta) tai esteratsastuksen suorituskykyarvostelusta 7,0 pistettä. Esteratsastuksen loppukilpailuun oikeutettavat tulokset tulee olla samalta vuodelta kuin itse loppukilpailu.
Kvaalitulokset ovat hevoskohtaiset.
Ratsukko ilmoitetaan loppukilpailuun suoraan KIPA:n (SRL:n kilpailupalvelu) kautta omistajan tai kilpailijan toimesta. Ilmoittautumispäivämäärän umpeutumisen jälkeen yhdistys tarkistaa hevosen oikeuden osallistua kilpailuun.
Breeders’ Prize -loppukilpailuun osallistuville hevosille suoritetaan hevostarkastus ennen kilpailun alkua.

KOULURATSASTUS
Loppukilpailu on kaksipäiväinen kouluratsastuksessa.
Luokat päätetään vuosittain. Ensimmäisenä päivänä ratsastetaan FEI 6-v. esiohjelma (2022), nivelsuitsitus ja toisena päivänä FEI Loppukilpailuohjelma 6-v hevosille (2022), nivelsuitsitus.
Luokissa käytetään kollegiaalista tuomariarvostelua. Raippa ei ole sallittu Breeders´ Prize -luokissa.
Toiseen osakilpailuun pääsee 20 parasta ensimmäisestä osakilpailusta hyväksytyn tuloksen saavuttaneista ratsukoista.
Kilpailuluokkien yhteenlaskettu prosenttimäärä ratkaisee voittajan. Toisen päivän lähtöjärjestys on ensimmäisen osakilpailun käänteinen paremmuusjärjestys.
ESTERATSASTUS
Esteratsastus on kolmipäiväinen 120 cm, 120 – 130 cm, 120 – 130 cm arvostelu A.1.0. Ensimmäisen päivän lähtöjärjestys arvotaan ja toisen päivän lähtöjärjestys on ensimmäisen päivän käänteinen lähtöjärjestys. Kolmantena päivänä lähtöjärjestys on ratsukoiden kahden edellisen päivän virhepisteiden mukainen käänteinen paremmuusjärjestys. Samalla virhepistemäärällä olevien ratsukoiden keskinäinen lähtöjärjestys arvotaan.
Ratsukko, jonka suoritus hylätään ensimmäisessä tai toisessa osakilpailussa, ei voi jatkaa jäljellä oleviin osakilpailuluokkiin. Kolmannessa osakilpailussa hylätty ratsukko ei saa lopputulosta, eikä voi saada Breeders´ Prize palkintorahoja.
Ratsukot, joilla on sama pienin yhteenlaskettu virhepistemäärä kolmen päivän perusradoilta, suorittavat uusinnan. Kaikista palkintosijoista uusitaan. Uusinnassa ratkaisevat virhepisteet ja aika. Muut ratsukot sijoittuvat perusradan virhepisteiden mukaiseen järjestykseen. Samalla virhepistemäärällä olevat ratsukot ovat tasavertaiset. Luokkapalkinnot kolmantena päivänä jaetaan arv. A.1.0. perustein kilpailukansliasta.
Muilta osin noudatetaan Suomen Ratsastajainliiton kilpailusääntöjä.

7. PALKINNOT
Palkintosumman suuruus määräytyy sen mukaan, miten monesta oikeudesta on maksettu ja sen myötä, moniko hevonen osallistuu ja ulkopuolisia tukijoita saadaan mukaan vuosiryhmittäin.
Breeders’ Prize:n palkintosumma jaetaan tasan este- ja kouluratsastuksen kesken.

Breeders’ Prize:n koulu- ja estevoittajahevonen saa lajinsa palkintosummasta 40 %, toiseksi tullut saa 20 %, kolmanneksi tullut 15 %, neljäs 10 % ja viides 7 %.
Loppuosalla (8 %) yhdistys kattaa kilpailun hallinto- ja järjestelykuluja.
Kertyneet korkovarat käytetään Breeders’ Prize:n ja yhdistyksen muun toiminnan rahoittamiseen.

Palkintosumma on kuitenkin minimissään voittajalle 40 % = 2.000 €, toiseksi sijoittuneelle 20 % = 1.000 €, kolmanneksi sijoittuneelle 15 % = 750 €, neljänneksi sijoittuneelle 10 % = 500 € ja viidenneksi sijoittuneelle 7 % = 350 €.
Hevosten voittamasta palkintosummasta 75 % kuuluu omistajalle ja 25 % kasvattajalle.

8. YLEISTÄ
Kilpailujen järjestäjä tiedottaa Breeders’ Prize:iin liittyvistä asioista nettisvuillaan, Instagramissa, FB´ssa, erityistiedotteilla sekä alan lehdissä.
Mikäli kilpailua ei jonakin vuonna voida järjestää tai kilpailu lakkautetaan, palautetaan voimassa olevaan, kilpailuoikeuden haltijalle/hevosenomistajalle, kilpailuoikeudesta maksetut maksut ilman korkoa.

Muutoksia Breeders’ Prize-sääntöihin voi tehdä ainoastaan FWB-yhdistys ry / FWB föreningen rf. Kaikki mahdolliset muutokset koskien ilmoittautumista, maksujen suuruutta, osallistumisoikeutta, osanottajamäärän rajoittamista sekä kilpailuluokkien määrittelyä tiedotetaan Suomen Hippokselle sekä Suomen Ratsastajainliitolle.

 

Helsingissä 25.11.2023 (FWB-yhdistyksen syyskokous / hallitus)

YHTEYSTIEDOT

info@finnishwarmblood.fi

Nopeiten tavoitat meidät laittamalla
viestiä sosiaalisen median kautta

HALLITUS

YHTEISTYÖKUMPPANIT