Pohjantähti 5-vuotisderby

Pohjantähti 5-vuotisderbyn säännöt

FWB-yhdistys ry:n Pohjantähti 5-vuotisderbysäännöt

1. KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ
Kilpailun järjestää FWB-yhdistys ry / FWB föreningen rf.

2. KILPAILUMUOTO
Kilpailu käydään erikseen koulu- ja esteratsastuksessa. Vuoden 2023 Pohjantähti 5-vuotisderby järjestetään elokuussa Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä Hevosopistolla.

3. KILPAILUOIKEUS
Kilpailuoikeus on kaikilla 5-vuotiailla FWB-kantakirjan pääosastoon merkityillä FWB-ratsuhevosilla sekä 6-vuotiailla FWB-kantakirjan pääosastoon merkityillä varsoneilla FWB-tammoilla (joilla ei ole varsa alla) ja joilla on vähintään 55% tulos kahdesta 2- tai 3- tason kouluratsastuskilpailusta vähintään tasolta He B tai vähintään kaksi enintään 8 vp-rataa 110 cm-tason luokasta tai suorituskykyarvostelusta 7,0 pistettä. Hevosen omistajan on oltava FWB-yhdistyksen jäsen. 

4. ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen tapahtuu suoraan KIPA:n (SRL:n kilpailupalvelu) kautta, FWB-yhdistyksen ja SRL:n julkaiseman kilpailukutsun mukaisesti SRL:n sääntöjä noudattaen.

5.1 KOULURATSASTUS
Kilpailu on kaksipäiväinen kouluratsastuksessa. Ensimmäisenä päivänä ratsastetaan FEI:n esiohjelma 5-v hevosille (nivel) ja toisena päivänä FEI:n loppukilpailuohjelma 5-vuotiaille hevosille (nivel) . Toinen osakilpailu ratsastetaan käänteisessä paremmuusjärjestyksessä (samoilla prosenttiluvuilla olevien lähtöjärjestys arvotaan). Luokkien yhteenlaskettu prosenttimäärä ratkaisee paremmuusjärjestyksen. Molemmat osakilpailuluokat ratsastetaan nivelsuitsituksella. Luokkapalkinnot toisena päivänä jaetaan kansliasta. Luokissa käytetään kollegiaalista tuomariarvostelua. Raipan käyttö ei ole sallittu 5-vuotisderbyn luokissa.

5.2 ESTERATSASTUS
Kilpailu on kaksipäiväinen esteratsastuksessa. Ensimmäisenä päivänä ratsastetaan 110 cm, arv. A.1.0 ja toisena päivänä 115 cm, arv. A.1.0. Toinen osakilpailu ratsastetaan käänteisessä paremmuusjärjestyksessä (samoilla pistemäärillä olevien lähtöjärjestys arvotaan). Ratsukot, joilla on sama pienin yhteenlaskettu virhepistemäärä molempien päivien perusradoilta, suorittavat uusinnan voitosta. Seuraavat palkintosijat ratkaistaan niin ikään uusinnalla samalla virhepistemäärällä olevien kesken. Uusinnassa ratkaisee virhepisteet ja aika.
Luokkapalkinnot toisena päivänä jaetaan kansliasta.

6. PALKINNOT
FWB-yhdistys ry palkitsee kokonaiskilpailun perusteella parhaat ratsukot rahapalkinnoin (800 €, 600 €, 400 €, 200 €… SRL:n KS I sijoittumissäännön mukaan). Luokkapalkinnot jakaa kilpailun järjestävä ratsastusseura ja yhteistyökumppani kilpailukutsun mukaisesti.

7. YLEISTÄ
Muutoksia 5-vuotisderby-sääntöihin voi tehdä ainoastaan FWB-yhdistys ry:n hallitus, joka vuosittain tarkistaa sääntöjen ajanmukaisuuden.

YHTEYSTIEDOT

info@finnishwarmblood.fi

Nopeiten tavoitat meidät laittamalla
viestiä sosiaalisen median kautta

HALLITUS

YHTEISTYÖKUMPPANIT