Laatuarvostelu

Laatuarvostelu

Vuoden 2022 laatuarvostelu järjestetään elokuussa Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä.

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen järjestämä vuosittainen laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille.

Hevonen voi osallistua askellaji-, kenttä- tai estehevosen arviointiin. Osallistumisoikeutta ei ole rajattu ainoastaan yhteen luokkaan.

Luokka 101   Estehevoset 18.8.2022
Luokka 102   Kenttähevoset 21.8.2022
Luokka 103   Askellajihevoset 21.8.2022

Hevoset mitataan ja rakennearvostellaan voimassa olevien Laatuarvostelu-sääntöjen mukaisesti. Rakenteen lisäksi estehevoset arvostellaan esteradalla, missä arvioidaan mm. tekniikka, kapasiteettia ja ratsastettavuutta (esterata). Askellajihevoset suorittavat askellajien arvioinnin kouluradalla (ohjelma). Kenttähevoset suorittavat maastoesteitä sisältävän esteradan, minkä jälkeen arvioidaan niiden askellajit ja rakenne (kenttärata). Ratapiirrokset julkistetaan ennen kilpailua FWB-yhdistyksen sosiaalisen median kanavissa.

Hevosen tulee olla FWB-kantakirjan pääosastoon merkitty ja jalostukseen hyväksytystä oriista. Myös muuhun hyväksyttyyn kantakirjaan ensirekisteröidyt hevoset, jotka täyttävät polveutumisvaatimukset, voivat osallistua.

Laatuarvosteluun ilmoittautuminen tapahtuu Ratsastajainliiton kilpailujärjestelmän KIPAn kautta.

YHTEYSTIEDOT

info@finnishwarmblood.fi

Nopeiten tavoitat meidät laittamalla
viestiä sosiaalisen median kautta

HALLITUS

YHTEISTYÖKUMPPANIT